Radnici Konstruktora štrajkaju zbog neisplata 9 plaća

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog neisplate devet plaća radnici splitskog Konstruktora su jutros u sedam sati započeli štrajk na gradilištima širom Hrvatske, doznaje se od sindikalnog povjerenika u tom poduzeću Ivana Lovrića.

"Počeli smo štrajkati, a u četvrtak ujutro na remontnom gradilištu u Kaštel Sućurcu će nas u štrajku podržati i braniteljske udruge, te naše kolege koje su na čekanju. Mirenje s poslodavcem nije uspjelo, a mi nećemo odustati od svojih plaća", rekao je Lovrić Hini dodavši kako je u štrajku više od 150 radnika.

Pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske za Splitsko-dalmatinsku županiju Zoran Kačić kazao je da jučerašnje mirenje s Upravom nije uspjelo jer radnici nisu pristali na ponudu poslodavaca.

"Na mirenju je direktor Željko Žderić od radnika tražio da se još neko vrijeme strpe s isplatom, te spominjao poslove u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Omanu nakon kojih bi dobili zaostatke. No, radnici nisu pristali na takve uvjete", kazao je Kačić.

Radnici Konstruktora dosad su zbog neisplate plaća u nekoliko navrata štrajkali i prosvjedovali ulicama grada, te pred Upravnom zgradom u središtu Splita.

Zadnji je prosvjed održan sredinom svibnja kada se tridesetak radnika preko Rive i gradskih ulica uputilo pred Upravu u Svačićevoj ulici i tamo tražilo objašnjenja i jamstva da će dobiti zarađene plaće.

Konstruktor ima gradilišta u Kaštel Sućurcu, Pločama, Velikoj Gorici, na splitskoj Sirobuji i na tri fakulteta, a sva gradilišta su od danas u štrajku koji je organizirao Sindikat građevinara Hrvatske. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter