Radnici Jadrankamena pušteni na slobodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cetvorica radnika Jadrankamena koja su jucer uhicena danas u poslijepodnevnim satima, nakon ispitivanja, odlukom Opcinskog državnog odvjetništva puštena su na slobodu te su im izrecene mjere opreza, izvijestila je Katja Jajaš, odvjetnica sindikalnog celnika u Jadrankamenu Toncija Drpica, koji je bio jedan od uhicenika.

- Cetvorici radnika zabranjeno je fizicko približavanje stecajnoj upraviteljici tog poduzeca Anci Bašic na rastojanje manje od 50 metara, a osim toga jednom tjedno se moraju javljati policiji u Supetru na Bracu, odnosno nacelniku policijske postaje Brac, rekla je Jajaš.

Opcinsko državno odvjetništvo, ne navodeci imena cetvorice radnika koji su pušteni na slobodu, izvijestilo je na svojoj web stranici da im se mjera opreza nalaže jer "postoje osnove za odredivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela".

Osim Toncija Drpica jucer su uhicena braca Josip i Marko Eterovic i Dario Martinic.

- Postoji osnovana sumnja da su od 15. svibnja do 20. lipnja 2012. u Pucišcima na otoku Bracu, kao clanovi sindikata jednog trgovackog društva (Jadrankamena) u stecaju, zajednicki i dogovorno, u cilju onemogucavanja provodenja zakonitih odluka Trgovackog suda u Splitu i stecajne upraviteljice (Anci Bašic) kontinuirano pozivali na otpor sadašnje i bivše uposlenike društva i mještane Pucišca, cime su znatno otežali provodenje donesenih odluka i s tim u vezi provodenje službenih radnji, obrazložilo je Opcinsko državno odvjetništvo u Splitu.


Podijeli: Facebook Twiter