Radnici HRT-a Mostar odbili ugasiti signal

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici Hercegovacke radio i televizije (HRT) iz Mostara odbili su u ponedjeljak ugasiti signal ove medijske kuce što je naložila Uredivacka agencija za komunikacije (RAK) BiH isticuci da ocekuju da medijski grobari budu hrvatski politicki celnici koji nisu ništa poduzeli da bi opstao ovaj jedini javni medij na hrvatskome jeziku u BiH.

Kako su naveli u priopcenju "djelatnici HRT-a ne žele preuzeti odgovornost za gašenje jedine javne televizije na hrvatskom jeziku jer bi to bilo ravno samoubojstvu". Pozvali su Nadzorni odbor HRT-a te nositelje osnivackih prava ove medijske kuce grada Mostara i Županije Zapadnohercegovacke, kao i predstavnike vodecih hrvatskih politickih stranaka, HDZ 1990, HDZ BiH, HSP BiH Božu Ljubica, Dragana Covica i Zvonka Jurišica da preuzmu odgovornost za eutanaziranje HRT-a Mostar.

"Posebno nas pogada sadašnja šutnja predsjednika Federacije BiH Živka Budimira, koji se kao gradski vijecnik gorljivo zalagao za rješenje statusa HRT-a Mostar, navodi se u priopcenju i dodaje da takoder zabrinjava i "šutnja crkvenih velikodostojnika".

Djelatnici Hercegovacke radiotelevizije iz Mostara duže od godinu dana su u štrajku, a nisu im isplacene desetine placa te doprinosi za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Zbog neplacanja pristojbe za korištenje frekvencije, RAK je ukinuo dozvolu HRT-u Mostar i naložio gašenje njegova signala. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter