Radnici Diokija i Dine prekinuli prosvjed

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stožer za obranu Diokija odlucio je, nakon odluke Vlade o Diokiju u cetvrtak, prekinuti prosvjed u Zagrebu i odblokirati kolosjek kojim se služi Janaf, a Sindikat radnika Dine Petrokemije donio je odluku o prestanku blokade pogona Dine u Omišlju i svih sindikalnih akcija koje je poduzeo s ciljem isplate placa, doznaje se iz Stožera za obranu Diokija i Sindikata radnika Dine.

Radnici su povjerovali Vladi, a Stožer za obranu Diokija donio je odluku o prekidu prosvjeda, kaže Mladen Matic iz Stožera za obranu Diokija.

Matic kaže da ih je, osim što su za odluku Vlade doznali iz medija, o njoj osobno izvijestio i ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsic nakon cega je donesena odluka o prekidu prosvjeda. Radnici ocekuju isplatu zaostalih placa u roku od sedam dana.

Vlada je na sjednici u cetvrtak odlucila da ce se Hrvatska elektroprivreda (HEP) i Hrvatske željeznice (HŽ), kao vjerovnici, ukljuciti u proces restrukturiranja Diokija kojim bi uskoro trebala biti završena agonija te petrokemijske kompanije.

Iako se radi o privatnom poduzecu, Vlada se ukljucila u rješavanje problema te je u razgovorima s dosadašnjim vecinskim vlasnikom i vjerovnicima prihvaceno da se potraživanja pretvore u vlasnicki udjel.

Odmah potom ici ce se u postavljanje nove uprave i isplatu zaostalih placa radnicima, najavio je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Cacic.


Podijeli: Facebook Twiter