Radnici Dina Petrokemije počeli novu blokadu tvrtke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radnici Dina Petrokemije u Omišlju na Krku danas su započeli novu blokadu na ulazu u tu tvrtku jer na njihove apele nitko nije odgovorio, a proces koji bi omogućio pokretanje proizvodnje i isplatu plaća traje predugo, izjavio je predsjednik Sindikata radnika Dine Predrag Mihaljević.

Mihaljević je rekao da se jutros u Dini okupilo oko 30 radnika, a da ih se tijekom dana očekuje više. "Prosvjedujemo protiv sporih institucija, smatramo da pokrenute procese treba ubrzati, tj. da treba što prije deblokirati račun Dine i omogućiti joj neograničenu isporuku električne energije kako bi se mogla pokrenuti proizvodnja", kazao je Mihaljević te dodao da treba ubrzati i kupoprodaju zemljišta namijenjenog za LNG terminal, iz čega bi se radnicima isplatio dio plaća.

Mihaljević je kazao da će blokada ulaza u Dinu trajati do daljnjega, a da će ulaz biti omogućen samo osoblju na održavanju sigurnosti postrojenja. Naveo je da zainteresiranih partnera za Dinu ima te da je i danas tu tvrtku posjetio potencijalni partner iz jedne talijanske petrokemijske tvrtke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter