Radnici Bojoplasta i dalje bez place

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je dolazak novog direktora Krešimira Miljanica u Bojoplast prije desetak dana ulio tracak nade medu zaposlenike da bi se ova nekada uspješna tvrtka mogla izvuci iz krize, zasad nema pomaka nabolje. Radnici još uvijek cekaju place za svibanj, a bivšim zaposlenicima i dalje nisu isplacene otpremnine.

Županijski povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Slobodan Kapor kaže da su ocekivali sastanak s direktorom koji je, kada je preuzeo funkciju, tražio rok od osam dana da se pobliže upozna sa situacijom u firmi. No, rok je prošao, ali sastanak još nije održan.

- Situacija se nije promijenila, radnici rade iako im još nije dospjela placa ni za svibanj tako da im sada kasne dvije place. Stekli su se svi uvjeti za štrajk, a hoce li ga biti ovisi o zaposlenicima. Prema našim informacijama direktor nastoji realizirati kredit s jednom bankom kojim bi se pokušalo izašlo iz ovog kriznog stanja, ali više od toga ne znamo, kazao je Kapor.

Od Miljanica smo tražili da nam potanko izloži kakvo je stanje u firmi i kada ce radnici dobiti place te može li se spasiti poslovanje ili proglasiti stecaj. Obecao je pismeno odgovoriti u najkracem roku.


Podijeli: Facebook Twiter