Radnici Arene: Ohrabreni smo potporom sugrađana

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Radnici Modne kuće Arena, koji su od 21. veljače u štrajku zbog neisplate plaća od lipnja prošle godine, zahvalili su se danas svim umirovljenicima te tvrtke, bivšim radnicima i svim građanima Pule koji su ih poduprli na subotnjoj modnoj reviji ispred tvornice na pulskoj rivi.

- Neopisivo nam mnogo znači iskazana solidarnost, potpora i toplina kojima su nas naši brojni sugrađani dirnuli, ali i ohrabrili za daljnju borbu za radnička prava i ostvarenje naših opravdanih zahtjeva, a to je isplata svih zaostalih plaća od lipnja prošle godine te nastavak proizvodnje i očuvanje radnih mjesta, navodi se u današnjem priopćenju za javnost radnika u štrajku pulske Arene.

Dodaje se da je tijekom subotnje manifestacije prikupljeno ukupno 4.808 kuna donacija građana, a taj će im novac, kako su naveli "puno pomoći u rješavanju aktualnih potreba članova sindikata i ostalih radnika koji su u neizdrživoj financijskoj situaciji".

Naime, među njima su i radnici koji na posao putuju i četrdesetak kilometara u jednom smjeru, a bez plaće te time i podmirenih troškova prijevoza.

Radnici Arene poručili su da štrajk nastavljaju do ispunjenja zahtjeva, odnosno do isplate sedam plaća, od lipnja do prosinca prošle godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter