Radnici Amfore u kioscima Glasa Istre?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je protekli tjedan sedmero stalno zaposlenih djelatnika rabackog hotela Amfora, koji je u 80-postotnom vlasništvu Glasa Istre d.o.o. i 20-postotnom vlasništvu Mehanike, diglo glas da još uvijek nije dobilo place za posljednja 3 mjeseca i da ne znaju što ce dalje biti s njima buduci da je žiro racun njihove tvrtke Amfora hoteli d.o.o. blokiran, u utorak se s njima sastao Albert Faggian u ime vecinskog vlasnika.

Upoznao ih je s problemima koje taj hotel ima zbog hipoteka koje ga opterecuju i koje su mu blokirale racun. Zbog toga je trenutno otvaranje hotela nemoguce, a pitanje je hoce li uopce profunkcionirati ove sezone.

- Na sastanku su bili svi radnici te Bruno Bulic i Marina Cvitic iz Sindikata Istre i Kvarnera i svima sam objasnio u kojoj se situaciji nalazi hotel. Još uvijek ne znamo hoce li se otvoriti za sezonu jer smo u pregovorima s Hrvatskom poštanskom bankom koja je blokirala racun, zbog cega je radnicima nemoguce isplatiti place i bilo što poduzeti.

S njima imam sastanak u narednih nekoliko dana, a vec ce se sljedeci tjedan znati sudbina hotela ove sezone. Medutim, ne vjerujem da ce on otvoriti svoja vrata buduci da je za podmirenje dugova za struju, vodu, telefon, dugove prema dobavljacima i boravišnu pristojbu potrebno osigurati pola milijuna kuna, kazao je Faggian.

Istaknuo je da usprkos tome namjerava radnike zbrinuti na drugi nacin. Ponudio im je da se sezonski zaposle u kioscima Glasa Istre, a isplata triju zadnjih placa uslijedit ce nakon što se odblokira racun hotela.

- Radnici su molili da im se na bilo koji nacin isplati barem jedna placa da bi podmirili osnovne egzistencijalne potrebe tako da cemo pokušati do sljedeceg tjedna naci rješenje, kazao je Faggian.

Marina Cvitic iz SIK-a kazala je da su ljudi zadovoljni jer su konacno mogli cuti što se konkretno dogada s hotelom i kakva ce im biti sudbina jer im dosad nitko nije odgovarao na pitanja što ce biti s njima.

Istaknula je da se sindikat slaže s prijedlogom da se dio radnika zbrine putem sezonskog rada u kioscima Glasa Istre, a predlažu i da se razgovara s hotelijerskim kucama u susjedstvu - Rapcom d.d. i Maslinicom, koje još uvijek nisu primile sve potrebne sezonske radnike - da one preuzmu dio zaposlenih da im se ne bi prekinuo kontinuitet u radnom odnosu.

Tvrdi da se Faggian složio s tim prijedlogom te da ce se iducih dana tocno znati kakva je sudbina radnika.


Podijeli: Facebook Twiter