Radna večera Merkel, Hollandea i Junckera u Berlinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Francois Hollande sastali su se u ponedjeljak u Berlinu u trenucima velike nesigurnosti glede ishoda pregovora s Grčkom oko rješavanja dužničke krize.

Radna večera dvoje državnika službeno je upriličena kako bi se razmotrili koraci za uspostavu jedinstvenog digitalnog europskog tržišta, koordinaciju razvoja nove energetske politike i jačanje zapošljavanja mladih. Hollande je uoči početka večere naglasio i važnost postizanja jedinstvenog europskog stajališta glede obveza oko emisije stakleničkih plinova uoči konferencije o klimi koja će se u prosincu održati u Parizu.

No razgovori u uredu njemačke kancelarke protiču u sjeni sve jačih napetosti između Grčke i njezinih međunarodnih kreditora oko postizanja sporazuma o dugu i rastuće zabrinutosti da bi Grčka mogla ostati bez novca. Na sastanku u Berlinu sudjeluju i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker i Benoit Potier, čelnik tzv. Europskog okruglog stola najmoćnijih industrijalaca. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter