Radna akcija udruge Snoopy na Kaštijunu

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Udruga za zaštitu životinja "Snoopy", čije je sjedište u Puli, u nastojanju da poboljša uvjete života pasa u privremenom skloništu na Kaštijunu organizira u subotu, 19. ožujka radnu akciju. Akcija će započeti oko 9.30 sati te potrajati dok bude danjeg svijetla. Dobrodošli su svi zainteresirani pojedinci i/ili organizacije. "Dobre volje nam ne nedostaje, ali zato nam često nedostaje stručnosti i potrebnog alata. Primjerice rijetko uspijevamo nabaviti aparat za varenje, jači agregat, motornu pilu, bušilicu, trimer, brusilicu i tome slično – alate bez koji je nažalost teško obaviti bilo kakav konkretan i sveobuhvatniji posao", ističu organizatori.

Sve sudionike akcije dočekat će topli obrok, pozitivna atmosfera i, što je možda i najvažnije, spoznaja da su svojim sudjelovanjem pomogli Udruzi i njenim štićenicima da dođu korak bliže svojim ciljevima.

Inače, Udruga djeluje od 2002. godine, a primarna misija je suzbijanje nasilja i napuštanja životinja što u Republici Hrvatskoj predstavlja ozbiljan društveni problem. Kroz svoj rad nastoje educirati ljude o pravilnom načinu suživota sa životinjama. Neprofitnog su karaktera te ovise isključivo  o donacijama i pomoći naših sumještana. Privremeno sklonište Udruge smješteno je na području austrougarske tvrđave Pomer koja se nalazi u blizini gradskog odlagališta otpada (Kaštijun). Trenutno se u skloništu nalazi pedesetak napuštenih pasa o kojima brinu. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter