Radman: Rezultati će se vidjeti u 3. godini mandata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Radman preuzeo je jučer dužnost glavnog ravnatelja HRT-a. Prvog dana se najprije sastao s v.d. urednicima, onda se obratio zaposlenicima, i potom održao tiskovnu konferenciju. I dok je, kako se neslužbeno saznaje, zaposlenicima govorio o potrebi da budu lojalni kući, na presici pred novinarima drugih kuća je stavljao točku na "i" samog izbora glavnog ravnatelja po novoj zakonskoj proceduri.

U najkraćem, politika je ta koja je Radmana za izbora pozitivno iznenadila, dok ga je neugodno iznenadio način na koji su mediji, poglavito tiskani, izbore odradili. 

Institucije hrvatske države i nadležna tijela ponašale su se vrlo korektno, kazao je. Mediji su, pak, kako reče, velikim dijelom bili zlonamjerni i neprofesionalni, te su tako "kontaminirali ozračje kvalitetnog, dobrog i korektno odrađenog postupka". Zatim je Radman demantirao napis da je za glavnog ravnatelja izabran nekadašnji suradnik KOS-a. - Nikada u životu nisam radio ni za jednu tajnu službu, kazao je.

Posebice mu je potcjenjivačka teza da je Milanovićev ili Josipovićev čovjek. - Sa 55 godina i 30 godina profesionalnog staža ja sam samo svoj čovjek, poručio je.

Što se budućnosti tiče, prioritet je novo ustrojstvo koje bi se trebalo dogoditi do kraja godine. Nakon toga slijedi javni natječaj za nekih 40-tak uredničkih, odnosno upravljačkih funkcija. Zatim, najavio je, slijede dvije godine "teškog oranja" za kojeg valja integrirati HRT u jedinstvenu funkcionalnu cjelinu, da bi se svekoliki rezultati vidjeli treće godine Radmanova mandata. O konkretnim imenima Radman nije govorio.

Tek reče da razmišlja i o ljudima izvana i ljudima iz kuće, no svi će morati proći javni natječaj i test kako javnosti tako i onaj interni. Do tada, do novog ustrojstva i natječaja, svi v.d. urednici ostaju na svojim pozicijama, dok će Domagoj Novokmet za čitava preustroja biti Radmanov suradnik, da bi mu zatim bila otvorena mogućnost da se javi na kakav natječaj. A novo funkcionalno ustrojstvo, rečeno je, ne bi trebalo ostaviti mjesta mogućnosti da se ne radi, a dobro zarađuje. Inače, Domagoj Novokmet reče i to kako takvih spavača ima na HRT-u manje od 50. (Siniša PAVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter