Radman najavio veća ulaganja u program HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska radiotelevizija u 2013. će godini povećati ulaganja u program te nakon duljeg vremena investirati i u tehnološku obnovu, najavio je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman na sjednici Programskog vijeća, predstavljajući Program rada i financijski plan HRT-a za iduću godinu.

"Bez obzira na nepovoljne okolnosti, poslije nekoliko godina nepovoljnog trenda, ove ćemo godine povećati ulaganje u programske sadržaje. Također, prvi put nakon šest godina uspjet ćemo investirati u tehnološku obnovu HRT-a. Sada smo podkapacitirani, što ostavlja posljedice", rekao je Radman.

Dodao je i da HRT u svom planu za 2013. predviđa stanovita povećanja sredstava od pristojbe, budući da je još uvijek velik broj korisnika radio i TV prijemnika koji ne plaćaju pristojbu. Istaknuo je da HRT nema namjeru predlagati povećanje pristojbe.

Naglasio je da je poslovni plan HRT-a za 2013. napravljen prema postojećoj strukturi HRT-a, no, dodao je, kada Sabor prihvati novi statut i ustrojstvo HRT-a, doći će do promjena samoga plana, i to početkom drugoga kvartala ove godine.

Vijeće je, nakon dvosatnog iznošenja prijedloga i primjedbi sa šest glasova za, jednim suzdržanim i jednim glasom protiv podržalo Program rada i financijski plan HRT-a rada za 2013. godinu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter