Radman imenovan za glavnog ravnatelja HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Goran Radman novi je glavni ravnatelj HRT-a, odlučio je danas Hrvatski sabor većinom glasova.

Za imenovanje Radmana, kojega je kao kandidata vladajuće koalicije predložio saborski Odbor za medije, glasovala su 92 zastupnika, 21 zastupnik iz HDZ-a bio je protiv, a jedan je zastupnik bio suzdržan. Radman, dekan Veleučilišta VERN i bivši direktor Televizije Zagreb, imenovan je između osam kandidata koliko ih se prijavilo za glavnog ravnatelja nacionalnog radija i televizije.

U svom programu, koji je kao kandidat predstavio na nedavnoj sjednici Odbora za medije, Radman (1957.) naveo je kako kao glavni ravnatelj želi temeljito promijeniti sadašnje prevladano i uspostaviti novo funkcionalno organizacijsko ustrojstvo HRT-a, po uzoru na moderne javne europske radiotelevizije.

Kao ciljeve je naveo provođenje programskog, kadrovskog, tehnološkog i poslovnog restrukturiranja, financijske konsolidacije poslovanja HRT-a te cjelovite digitalizacije programskog i operativnog poslovanja. Hrvatski sabor Radmana je na dužnost glavnog ravnatelja imenovao na mandat od pet godina. (Hina)

Sabor imenovao članove Programskog vijeća HRT-a

Hrvatski sabor danas je tajnim glasovanjem imenovao svih devet članova Programskog vijeća HRT-a, između 30 kandidata koliko ih se prijavilo za članstvo u tom vijeću.

Za članove Programskog vijeća imenovani su Josip Jelić (105 glasova), Neda Ritz (105), Sanja Ravlić (105), Nina Obuljen Koržinek (104), Zoran Šangut (104), Bruno Kragić (103), Ivica Maštruko (103), Marina Mučalo (101) i Arsen Oremović (96). (H)


Podijeli: Facebook Twiter