Radman dobitnik Lwoffove nagrade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski znanstvenik dr. Miroslav Radman dobitnik je Lwoffove nagrade - najprestižnije europske nagrade na podrucju mikrobiologije koju dodjeljuje Federacija europskih društava za mikrobiologiju (FEMS - Federation of European Microbiological Societies).

Profesor Radman, redovni clan Francuske akademije znanosti, profesor izvanredne klase stanicne biologije na Medicinskom fakultetu u Parizu te ravnatelj i suosnvac MedILS-a (Mediteranskog instituta za istraživanje života) u Splitu, peti je dobitnik tog iznimnog priznanja koje ce mu 30. lipnja biti uruceno u Ženevi, priopceno je danas iz Agencije McCann Erickson.

''Drago mi je da cu dobiti prvu medunarodnu znanstvenu nagradu kao hrvatski znanstvenik i to na prijedlog Hrvatskog mikrobiološkog društva'', izjavio je tom prigodom Miroslav Radman.

Nagrada nosi ime profesora Andrea M. Lwoffa, prvog FEMS-ovog predsjednika. Radi se o najprestižnijoj mikrobiološkoj nagradi koju pojedinac ili skupina znanstvenika mogu dobiti u tom podrucju, a koju FEMS od 2000., svake trece godine, dodjeljuje za vrhunska znanstvena postignuca u mikrobiologiji.


Podijeli: Facebook Twiter