Radionice za nezaposlene i srednjoškolce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U tijeku je Peti tjedan cjeloživotnog ucenja. Rijec je o nacionalnoj obrazovnoj kampanji koja promovira ucenje i obrazovanje, a koja je kao UNESCO-ova inicijativa pokrenuta još 1999. godine te se otada provodi u brojnim zemljama na svim kontinentima.

Ove godine Tjedan cjeloživotnog ucenja obilježava se od 8. do 15. rujna, a aktivnosti u sklopu Tjedna usmjerene su na podizanje svijesti o širokom skupu mogucnosti ucenja; od ucenja u sklopu formalnog obrazovnog sustava, raznih tecajeva, seminara do usavršavanja na radnom mjestu i ucenja iz vlastitog iskustva.

U manifestaciju ce se, kako doznajemo od Ive Milanovic, strucne suradnice za profesionalno savjetovanje, sa svojim aktivnostima ukljuciti i podrucna služba pulskog Zavoda za zapošljavanje. Tako ce se danas na Zavodu organizirati Dan otvorenih vrata kojemu je cilj upoznavanje javnosti s projektima, aktivnostima i mjerama koje ova institucija provodi u svrhu lakšeg zapošljavanja, ali i upoznati gradane s ciljevima i svrhom cjeloživotnog ucenja te nacinima i oblicima na koje to mogu ostvariti.

U srijedu, 14. rujna, na Zavodu ce se organizirati radionice za nezaposlene osobe na temu "Važnost cjeloživotnog ucenja i mogucnosti njegovog ostvarivanja" na kojima ce se nezaposlenima predstaviti mogucnosti obrazovanja na lokalnoj i regionalnoj razini, kako bi i dodatnim obrazovanjem bili konkurentniji na tržištu rada te što lakše došli do posla. Slicne ce se radionice organizirati i za ucenike završnih razreda srednjih škola, i to od 13. do 15. rujna, s tim da ce se srednjoškolci upoznati i sa suficitnim zanimanjima u županiji.

Tjedan se zakljucuje u cetvrtak Sajmom cjeloživotnog ucenja. On ce na Zavodu trajati od 10 do 14 sati, a u njegovu sklopu predstavit ce se obrazovni programi ustanova za obrazovanje odraslih i srednjih škola na podrucju grada. Javnost ce na njemu dobiti priliku upoznati se s mogucnostima ucenja i obrazovanja te akcijskim ponudama obrazovnih programa za odrasle. (B. PETROVIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter