Radionice za djecu, učenje jezika i izložbe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Programi Mjeseca hrvatske knjige počinju danas, u Gradskoj knjižnici i čitaonici - Središnjoj knjižnici na Giardinima u 18 sati, izložbom "Knjiga je riječ ženskog roda - Feminism like diversity" autorice Gordane Majnarić, koja dio godine živi u Gajani.

Danas ti čitam

Već u srijedu na programu je Glazbena rock slušaonica, a voditelj je Boris Vučina. Potom, 23. listopada na rasporedu je program "Danas ti čitam - na klupici u parku", odnosno dan posvećen čitanju, a u 18 sati slijedi predstavljanje knjige "Iskupljeni princ", autora Vladimira Papića, profesora u Osnovnoj školi Šijana, koji je realizirao već tri e-knjige sa svojim učenicima - najprije u OŠ Monte Zaro, potom Centar te Šijana. Ženska večer uz dobru knjigu, u suradnji s udrugom Aktivna na rasporedu je 26. listopada, a 27. istog mjeseca u 13 sati na rasporedu je okrugli stol o istarskoj internetskoj enciklopediji – Istrapediji. Organizator je Istarsko povijesno društvo.

Izložba "Podvodni motivi" autorice Ella Trifunac na programu je 8. studenog, a dan ranije je na programu predstavljanje knjige Ivane Plechinger "Ono što ostaje, uvijek ljubav je". Potom, 8. studenog u 18 sati održat će se predstavljanje knjige Mateja Perkova "Želim dotaknuti nebo", a 9. studenog u 18 sati "Tjelohranitelj - specijalist zaštite štićenih osoba", odnosno predstavljanje knjige Kristiana Družete.

Predstavljanje knjige Ines Hrain Ludošan "Švedska grenčica" i "Moj pusti otok" na rasporedu je 10. studenog u 18 sati, a Glazbena slušaonica, voditelja Borisa Vučine 14. studenog u 19 sati. Oni koji su propustili prvo predstavljanje knjige Snježane Akrap Sušac "Mazilica", moći će to učiniti 15. studenog u 18 sati. "Pulska abeceda", odnosno radionica s učenicima Talijanske osnovne škole "Giuseppina Martinuzzi" također će se održati u sastavu Mjeseca knjige. Tu su i radionice Mala škola magije, radionice udruge Ministarstvo magije, potom radionica "Naslovnica omiljene knjige" pod vodstvom Sanje Simeunović Bajec, te Pričogradilica, kreativna radionica, sekcije Djeca i arhitektura.

Održat će se i Gradsko natjecanje u čitanju naglas, kao i ono županijsko, radionice "Što je enciklopedija?", Pipi Duga Čarapa, radionica za učenike nižih razreda osnovne škole, kao i "Putujmo s knjigom", radionica za osobe s posebnim potrebama. Na programu je i radionica "Moj prvi rječnik", na talijanskom jeziku.

U Dječjoj knjižnici u Dječjem kreativnom centru, bivši Pionirski dom, na rasporedu su radionice Jabooka - radionica u povodu Dana jabuka, Putovanje pšeničnog zrna – kreativne radionice u povodu Dana kruha, kao i Najčitateljske putovnice, odnosno proglašenje najčitatelja. Tu su i radionice "Knjižnica - tihi kutak svijeta gdje ljubav prema knjizi cvijeta", "Bajkopedija", "Rudnik znanja", "Ja i libar, lip smo par – priče, pjesme, brojalice na čakavštini", te "Zašto je mama mama – jezična radionica za predškolce i školarce". Jezična radionica naslovljena je pak "Od zvuka do značenja", a tu je i "Lektira na drugačiji način".

Šah i informatika

U Čitaonici Kluba umirovljenika bit će izložba slika Sonje Perdija, filatelistička izložba Nikole Taratina, I speak english, too uz voditeljicu Violetu Juvan te Parli italiano?, pod vodstvom Ire Gužvan-Orlić. Neće nedostajati niti sadržaji vezani uz šah. Održat će se i kreativan kutak pod vodstvom Štefanije Sliško, radionica informatike čiji je voditelj Franjo Sečei, kao i akcija mjerenja šećera u kapilarnoj krvi i tlaka, u "režiji" Ustanove za zdravstvenu njegu u kući Crveno srce. Večer poezije održat će Štefanija Sliško, Ida Slepčević-Drenik i Bartol Pereša, Književni klub 60+, vodit će Filip Zoričić, a glazbenu večer uz šlagere Sandro Vešligaj. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter