Radionice novinarstva, stripa i kreativnog pisanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Art&Music poziva sve zainteresirane da sudjeluju na ovogodišnjim radionicama koje će se održati od 18. do 23. kolovoza u prostoru Strip kluba Epidemija u pulskom Rojcu. Uz već tradicionalne radionice stripa i novinarstva, ove će se godine održati i radionica kreativnog pisanja. Sve su radionice besplatne, a prijave treba slati na [email protected], najkasnije do 15. kolovoza. Svaka radionica imat će maksimalno deset polaznika.

U sklopu novinarske radionice, u ugodnoj i poticajnoj atmosferi timskog rada, kroz zajednički izbor zadataka i tema, polaznike će se učiti osnovama medijskog izražavanja, od društvenih mreža do "klasičnih" medija poput radija ili novina. Na licu mjesta, pod mentorskim vodstvom, radit će se osnovne novinarske forme: vijesti, izvještaji, intervjui..., snimat će se i obrađivati zvuk, fotografije, puniti Facebook i Twitter. Radionica djeluje kao mala medijska redakcija sa svakodnevnim objavljivanjem sadržaja. Voditelj je Ante Perković, dugogodišnji novinar i trener novinarstva. Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima.

Zaštitni znak festivala - strip-radionica - i ove godine nudi novim polaznicima mogućnost učenja tehnike stvaranja stripa dok će oni iskusniji usavršavati svoje postojeće vještine. Polaznici strip- radionice u suradnji s polaznicima radionice kreativnog pisanja radit će na stvaranju scenarija koji će se u konačnici timskim radom pretvoriti u strip. Strip radionicu vodi Petra Gardijan pod mentorstvom ilustratora i strip crtača Krešimira Certića, a prijaviti se mogu svi zainteresirani bez obzira na dob.

Radionica kreativnog pisanja je projekt koji je započeo pod mentorstvom profesora hrvatskog jezika i povijesti Vladimira Papića u OŠ Monte Zaro u Puli. Učenici koji su pohađali izvannastavnu aktivnost sudjelovali su na svim ponuđenim literarnim natječajima te su njihove priče nagrađene na županijskom i državnom LiDraNu, kao i na natječaju "Europa u školi" 2013. godine. Sve su priče objavljene u formatu dvije elektroničke knjige na internetu te u dnevnom listu Glas Istre. Namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter