Radionice "Mačkovjek" o multimedijalnoj umjetnosti


U sastavu Monte Librića, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Istre provodi se projekt Dijete u galeriji: Marta, a tema ovogodišnjeg ciklusa radionica, koje vodi Iva Milaković, je "Mačkovjek".

- "Mačkovjek" je ime serije radionica i susreta prilagođenih dječjem uzrastu u sklopu samostalne izložbe "Metamorphosis" vizualne umjetnice Ive Milaković. Osim što će ova autorica djecu na zabavan način upoznati s konceptom multimedijalne izložbe, "Mačkovjek" je ujedno i interaktivna radionica kojom se djeca kroz igru, priču, razgovor i praktičan rad upoznaju s likovnošću i osnovama ilustracije, kazala je Dorina Vlakančić iz HDLU-a Istre.

Prilikom našeg posjeta, tu su bili prvašići iz OŠ Tone Peruška, koji su pod vodstvom Ive Milaković crtali vrlo maštovite uratke. Iva Milaković rekla je da se s djecom radi kroz igru, na jednostavan način, a glavni je cilj poticanje i razvijanje ljubavi prema umjetnosti kod najmlađih.

- Namjera, što je ujedno i dužnost Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, je aktivno sudjelovati u formiranju opće društvene svijesti o značaju suvremene umjetnosti i njenom razumijevanju kao sastavnog dijela svakodnevice suvremenog društva.

Edukacijom djece i mladih kroz direktno upoznavanje s djelima suvremene umjetnosti HDLUI potiče razvitak mašte i lateralnog razmišljanja, podiže svijest o vrijednosti nematerijalnih dobara, razvija kreativnost i potrebu smislenog i osviještenog korištenja vremena, kazala je Dorina Vlakančić, voditeljica programske djelatnosti HDLU-a Istre. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter