Radionica snimanja filma za mališane

(Foto: Arhiva)
(Foto: Arhiva)

Festival igranog filma u Puli poziva sve zainteresirane mališane, u dobi od 7 do 12 godina, da se prijave na ovogodišnji Pustolovni laboratorij profesora Baltazara. Već devetu godinu za redom Laboratorij održava se u sklopu popratnog programa Pulice, namijenjenog djeci. Ove godine 60. festival uveličat će i radionica Kamp RED namijenjena tinejdžerima u dobi od 10 do 15 godina koji će se, koristeći najsuvremeniju digitalnu filmsku tehnologiju, okušati u stvaranju filma. Prijave za ovogodišnji Laboratorij i Kamp RED bit će otvorene od 12. lipnja do 1. srpnja.

Laboratorij profesora Baltazara održavat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula pod vodstvom Zvonimira Rumboldta i Tomislava Fiketa. Radionica će se održati od 15. do 26. srpnja, s pauzom 20. i 21. srpnja. Nastali filmovi prikazat će se u Areni u subotu 27. srpnja, a Festival će svim polaznicima pokloniti i slobodan ulaz na sve filmske projekcije u Areni. Prijaviti se mogu i mališani koji su već polazili radionicu i oni koji se tek žele okušati u svijetu animacije.

Digitalna radionica Kamp RED nudi mješavinu zabave i filmskog obrazovanja, a nastala je kao pomladak takvih vrsta radionica organizacije RED Inc. namijenjenih odraslima, a koje se održavaju u Hollywoodu. Radionica će se održati od 17. do 24. srpnja u Maloj dvorani Kina Valli. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter