Radionica pripreme jela od istarskog goveda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Održavanjem radionice pripreme mesa istarskog goveda u hotelu s pet zvjezdica Monte Muliniju i to zahvaljujuci Maistri pokazujemo da je ovoj namirnici mjesto u samom vrhu svjetske gastronomije.

Imamo dobru sirovinu, a tu treba držati i korak s novinama i biti u trendu s vrhunskim šefovima kako bi se pokazao njegov potencijal", rekao je Edmondo Šuran, strucni suradnik za stocarstvu u Agenciji za ruralni razvoj Istre (AZRRI) na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Monte Mulini.

Najavljena je radionica pripreme jela od mesa istarskog goveda koja ce se održati 3. i 4. travnja u hotelu Monte Mulini na kojoj ce sudjelovati kuhari 35 ugostiteljskih objekata iz Istre i Primorsko-goranske županije.

Radionica je preduvjet da ugostiteljski objekti steknu pravo na oznaku kvalitete koju AZRRI dodjeljuje, a koji garantira gostima da se u tim objektima nudi meso istarskog goveda koji je u sustavu kontrole sljedivosti. Oznaka kvalitete bit ce podijeljena u srijedu u 17 sati.

"Drago mi je da ce se ova radionica održati u Monte Muliniju gdje cemo predstaviti inovativne nacine pripreme ovog mesa, a autohtona nam namirnica daje originalnost", rekao je Tom Gretic, glavni kuhar Monte Mulinija koji ce uz Roberta Perica biti jedan od voditelja dva strucna tima koji ce ugostiteljima predstaviti nove nacine pripreme mesa ove autohtone pasmine.


Podijeli: Facebook Twiter