Radionica o dodjeli potpora za ribarstvo i akvakulturu


U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula održana je radionica o dodjeli potpora za ribarstvo i akvakulturu i natječajima za ovo područje. Radionicu su održali predstavnici Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede te Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koji su predstavili pravilnike i natječaje u sklopu kojih se dodjeljuju sredstva Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014.- 2020. Riječ je o natječajima u sklopu mjere IV.3. "Stavljanje na tržište proizvoda ribarstva i akvakulture" te mjere IV.4. "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture". Rokovi za podnošenje zahtjeva, ovisno o natječaju su 1. ožujka, odnosno 1. travnja.

Inače, Hrvatska gospodarska komora raspisala je već treći natječaj za dodjelu vaučera namijenjenih izradi projektne dokumentacije za projekte. Natječaj je namijenjen isključivo članicama Gospodarske komore, korisnicima sredstava iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo te je kroz njega osiguran iznos od 150.000 kuna. Sredstva su namijenjena sufinanciranju izrade projekata za prijavu na natječaje "Prerada proizvoda ribarstva i akvakulture" i "Produktivna ulaganja u akvakulturu", koje raspisuje Ministarstvo poljoprivrede. Natječaj je otvoren do 29. veljače ili do iskorištenja sredstava.

Vaučeri se mogu realizirati kod članica Komore, registriranih za savjetovanje u svezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, koje u Bazi EU projekata poslovnih savjetnika pri HGK imaju evidentiran najmanje jedan ugovoren projekti. Poslovni savjetnici organizirano djeluju pri HGK putem Zajednice poslovnih savjetnika dok poslovni savjetnici iz Istarske županije djeluju putem Strukovne grupe poslovnih savjetnika Županijske komore Pula. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter