Radiohead objavio nesuđenu pjesmu za Bonda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Engleski rock bend Radiohead objavio je pjesmu koja je trebala biti glavna glazbena tema "Spectre", novog fima o Jamesu Bondu, ali su producenti izabrali drugog autora.

Bend je otkrio da su ih producenti prošle godine zatražili da napišu glazbu za film, ali "to nije uspjelo" i pjesma nije iskorištena.

U filmu je završila pjesma "Writing On The Wall" Sama Smitha.

Radiohead je u srijedu objavio nesuđenu pjesmu za Bonda na Soundcloudu.

Pjevač Tom Yorke napisao je na Twitteru: "Lani su nas zatražili da napišemo temu za Spectre. Da, jesu. Ali nije uspjelo. Sada je to postalo nešto naše, što nam je jako drago".

I prije nego što se Bondov film pojavio u distribuciji u listopadu, nagađalo se da je Radiohead izabran za glavnu glazbenu temu. U srpnju je jedna kladioničarska kuća obustavila primanje oklada na identitet autora glazbe nakon što je jedan kladioničar pokušao uplatiti 15.000 funti na Radiohead.

Daniel Craig, koji je u Spectru četvrti put igrao Bonda, poznati je fan Radioheada.

U filmu je međutim završila pjesma Sama Smitha i naišla na podijeljene kritike. "Pjesma je dobra, ali nije klasik", rekao je kritičar BBC-ja. Ali se zato jako svidjela bivšem Bondu Rogeru Mooreu.

Sam Smith je, međutim, ušao u povijest jer je napisao prvu pjesmu za Bonda koja je završila na broju jedan britanske glazbene ljestvice. Smith je i prvi samostalni pjevač koji je izveo pjesmu za Bonda od Toma Jonesa 1964. za Thunderball. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter