Radio na ledu – 48-satni radio maraton

Tatiana Giorgi: Riječ je o mojoj intimnoj želji i unutarnjem porivu da se autorski izrazim
Tatiana Giorgi: Riječ je o mojoj intimnoj želji i unutarnjem porivu da se autorski izrazim

Od danas u podne, pa sve do nedjelje u podne, u eteru iznad Pule program će emitirati "Radio na ledu". Ovaj 48-satni radio maraton stvorili su i osmislili polaznici radionice nazvane "Tečaj radio krojenja" koja je premijerno, uz tradicionalnu strip-radionicu, održana u okviru ovogodišnjeg Art&Music festivala. Tečaj je pokrenuo voditeljski dvojac Revije na ledu, emisije koja je krajem prošle godine, pod izlikom nedostatka sredstava, protjerana s programa Radio Pule.

Program ovog dvodnevnog radija može se slušati na području grada Pule na FM frekvenciji 89,7 MHz te putem streama na stranici www.radio.rojc.eu. "Radio na ledu" realiziran je u suradnji Art&Music festivala, Revije na ledu i Radio Rojca, a sve to ne bi bilo moguće bez strastvene pomoći brojnih zaljubljenika u radio medij.

"Radio je više od onoga što čujemo. Radio ne poznaje granice, njegov je signal jednako neizbježan koliko i nezaustavljiv", ističe jedna od najnagrađivanijih, sada bivša urednica Trećeg programa Hrvatskog radija Ljubica Letinić u uvodniku za prošlogodišnji, treći "Plan za bijeg" koji se od 27. do 30. listopada održavao u Zagrebu pod nazivom "Radio kao mjesto otpora". (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter