Radio Labin proslavio osamnaesti rođendan

Rođendansko emitiranje Radija Labin (R. SELAN)
Rođendansko emitiranje Radija Labin (R. SELAN)

Prijepodnevnim emitiranjem s Trga labinskih rudara uz poklanjanje cvijeća građanima i pozivom na domjenak Radio Labin obilježio je svoju osamnaestu obljetnicu djelovanja. 

- Počeli smo u skromnim prostornim, tehničkim, kadrovskim i financijskim uvjetima, ali volje i htijenja u stvaranju radija nikada nam nije nedostajalo. To je jedan od razloga zbog kojeg nam je ostala svježina "vječno mladog radija", kako glasi naš pozivni znak, a zahvaljujući ustrajnosti i koncepciji otvorenog radija profilirali smo se u svakim danom sve slušaniji gradski radio, koji emitira dvadeset i četiri sata dnevno, kaže direktorica Dezi Paliska. 

Reakcije građana na trgu pokazale su da se Radio Labin doista stopio sa svojim gradom postavši njegovo kulturno dobro i  relevantna točka u kreiranju javnog mnijenja. Mnogi su rekli da im je prvi izvor lokalnih, ali i nacionalnih vijesti, a emisija glazbenih želja Gardelin i emisija o narodnoj glazbi i tradiciji na labinskoj cakavici "Užonci našega kraja" su najomiljenije.

Noseće emisije programa su Mikrofon u sredini, Kulturne minute i Istarski prvi, koja se emitira u sustavu istarskih radija RIMA.

Prema nekim istraživanjima Radio Labin svakodnevno sluša 25 tisuća građana, a moguće je da je broj slušatelja deset puta veći budući da osim istočne Istre signalom pokriva Rijeku i zapadni Kvarner.

Osim na tri radijska frekvencije može se slušati na MAX TV-u te na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Youtube, Soundcloud i Moxcloud. Radio Labin već godinama slovi za jedan od najboljih lokalnih radija u Hrvatskoj, a njegovoj je  internetskoj stranici prošle godine krovna udruga hrvatskih radija HURIN dodijelila posebno priznanje.

- Živimo u vrlo turbulentnim vremenima, treba biti vrlo pažljiv da bi se ostalo i opstalo jer s razvojem tehnologije radiju kao mediju je negdje oko 2008. godine priprijetilo odumiranje. Međutim, dobar stari radio uvijek ostaje medij koji stvara informaciju, a svi ostali idu slijedom toga i razrađuju je, kaže Paliska.

Radio kojemu je na čelu definira kao privatnu, komercijalnu i nezavisnu postaju s ciljem da informira, zabavlja, prenese pozitivno mišljenje i uljepša svakodnevicu svojih slušatelja. (R. SELAN)     


Podijeli: Facebook Twiter