Radio & Juliet baletnim korakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bogati petodnevni program Dana slovenske kulture završen je u subotu navecer u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula baletnom predstavom SNG-a Maribor "Radio & Juliet" Edwarda Cluga.

U sklopu Dana slovenske kulture prikazan je slovenski film "Slovenka", suvremena prica o 23-godišnjoj studentici engleskog jezika koja se pred samom diplomom u Ljubljani, upravo za slovenskog predsjedanja EU-om 2008. godine, bavi prostitucijom oglašavajuci se u novinama šifrom "Slovenka".

U nastavku programa otvorena je vrijedna izložba slika 12 slovenskih autora, cija su djela sastavni dio zbirke Nacionalnog parka Brijuni.

Održan je i okrugli stol na temu "Ocuvanje materinjeg jezika", a predstavljena je najstarija, 150 godina stara slovenska izdavacka kuca Mohorjeva družba i njenih 80 naslova izabranih za ovu prigodu, kao i mali hrvatsko-slovenski rjecnik za djecu ("slovarcek"), rad prof. Jasmine Ilic Drakovic.

Vrlo dobri sviraci citre održali su i zanimljivi koncert u Histriji. Organizator uspješnog cjelokupnog programa bilo je Slovensko kulturno društvo "Istra" iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter