Radio Aktiv snimio spot za pjesmu "Vremenu na volju"

Grupa Radio Aktiv i Toni Plutonij u Rock Caffeu na snimanju spota za pjesmu 'Vremenu na volju' (Tea TIDIĆ)
Grupa Radio Aktiv i Toni Plutonij u Rock Caffeu na snimanju spota za pjesmu 'Vremenu na volju' (Tea TIDIĆ)

U pulskom Rock Caffeu rano subotnje popodne izgledalo je sasvim uobičajeno - nekolicina posjetitelja je ispijala kavu i opušteno čavrljala. No svi oni bili su akteri novog spota pulsko-zagrebačke reggae-ska-rock grupe Radio Aktiv, točnije trećeg singla s njihova albuma "Grije nas isto sunce" koji je snimala zagrebačka ekipa u sastavu snimatelj i montažer Toni Ivančić poznatiji pod pseudonimom Toni Plutonij i asistentica i fotografkinja Sandra Harmicar, dok je za šminku bila zadužena vizažistica Valentina Grabovac.

- Snimili smo spot za pjesmu "Vremenu na volju", laganu akustičnu pjesmu s latino prizvukom, a osim u Rock Caffeu, snimali smo još i na pulskoj tržnici i u Flanatičkoj ulici. Svakako bismo zahvalili vlasniku Rock Caffea Mirku Mocku koji nam je ustupio prostor za snimanje, kao i svima koji su došli na snimanje i tako postali akteri našeg spota. Premijera će biti za nekoliko tjedana u Zagrebu, nakon čega će se moći vidjeti i na televizijskim programima te na YouTubeu, saznajemo od klavijaturista i pjevača Igora Vitasovića Vite.

Snimanje spota popratila je i jedna zanimljiva epizoda:

- Dok smo snimali na tržnici, htjeli smo dočarali atmosferu svirke na ulici, te smo otvorili kofer i svirali, a na naše iznenađenje, prolaznici su počeli ubacivati novac u kutiju! Eto, snimili smo spot i skupili za kavu, kaže Vitasović.

- Ovo je prvi da surađujemo s Tonijem i Sandrom, i oduševljeni smo njihovim radom. Oni su veliki entuzijasti i definitivno razumiju našu glazbenu priču, tako da se nadam da će biti još suradnji, kaže Vita.

Do sada je grupa Radio Aktiv, koju čine pjevač i gitarist Branimir Čubrilo, pjevač i klavijaturist Igor Vitasović, gitarist Domagoj Tafra, basist Aleks Ravnić, bubnjar Korado Vidulin, perkusionist Borna Bevanda, trubač i saksofonist Tihomir Prugovečki Tihi i trubač Loris Quargnal, snimila spotove za pjesme "Vrtimo se" i "Svaku noć, svaki dan", a trenutno se spremaju za svirke u Križevcima i Varaždinu početkom ožujka. Nedavno su gostovali i u televizijskoj emisiji "Garaža", a kako saznajemo, upravo snimljeni spot neće biti posljednji videouradak za pjesme s njihova albuma "Grije nas isto sunce". (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter