Radio Aktiv pobjednik HR demo kluba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski reggae-rock sastav Radio Aktiv pobjednik je velikog finala projekta HR demo klub Hrvatskoga radija! U izravnom prijenosu na Drugom programu Hrvatskog radija i internetskom videoprijenosu te uz kamere HTV-a u velikoj završnici održanoj u zagrebackom klubu Boogaloo nastupili su još i sastavi Louder i Seine iz Varaždina, D'Gump iz Zaprešica, Darkvud iz Sinja, Mangora i Luft iz Zagreba i Next time iz Požege.

Ukupni pobjednici osvojili su štošta vrijednoga - snimanje CD-a u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija, bogatu glazbenu opremu Mega muzike, objavljivanje CD-a u izdanju Spone, samostalni koncert u zagrebackom klubu Hard place, i sve to uz medijsko pracenje portala Muzika.hr i naravno Hrvatskoga radija i televizije.

A do pobjede su, i po mišljenju strucnog suda, došli jer su im odlike visoka profesionalnost, sviracka cvrstina, zanimljive vokalne kombinacije te izrazito uskladen i cist kompaktan zvuk garniran jakim i angažiranim tekstovima.

Zanimljivo je i to da je drugoplasirani sastav Mangora, ciji je nastup ocijenjen kao izuzetno kvalitetan, strucni žiri spontano nagradio studijskim snimanjem pjesme "Seksualna rekreacija".

Hrvatska televizija snimku koncerta emitirat ce 18. prosinca na Drugom programu. S obzirom na velik interes i popularnost emisije HR demo klub, projekt ce se nastaviti u veljaci sljedece godine, cemu ce prethoditi natjecaj koji ce biti objavljen sredinom prosinca. (S. PAVIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter