Radio Aktiv objavili album


Novi album objavila je pulsko-zagrebačka grupa Radio Aktiv, a zove se "Stvarnost između reklama" i izašao je u izdanju Aquarius recordsa i Spone. "Stvarnost između reklama" je drugi album ove grupe koja se probila nakon pobjede na dva najveća hrvatska demo festivala - Hrvatskom glazbenom festivalu i HR demo klubu nakon čega su objavili prvijenac "Grije nas isto sunce" koji je nominiran za Porina u kategoriji najboljeg novog izvođača.

Novi album ima 13 autorskih pjesama na hrvatskom jeziku i kažu kako donosi autorski, svirački i produkcijski napredak u odnosu na hvaljeni prvijenac, a najavljen je singlovima "Isto sunce" i "Jure, žure". Kao i na debitantskom albumu, produkciju potpisuje mladi perspektivni producent Mark Mrakovčić, a prvi put su u produkciji sudjelovali i članovi benda Branimir Čubrilo i Korado Vidulin. Dizajn naslovnice je djelo Laure Bosazzi i Sanje Tušek.

Pjevač benda Branimir Čubrilo kaže kako su nakon iznimno dobrog prijema debitantskog albuma, podigli ljestvicu očekivanja i prihvatili izazov opravdati ih u glazbenom, produkcijskom i tekstualnom smislu. "Uživali smo stvarajući i snimajući nove pjesme te vjerujemo da će se i naša publika u njima pronaći i zajedno s nama uživati na našim koncertima kao i do sada", kaže Čubrilo. Za album kažu da obiluje ritmičnim pjesmama društveno-osobne tematike i nudi djelić "stvarnosti" u suvremenom svijetu iskrivljenih i površnih vrijednosti, s velikom dozom pozitivizma iz perspektive benda. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter