Radio 101 dobiva vlasnika iz Njemacke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Thomas Thimme, vlasnik triju radijskih stanica u Njemackoj, uplatio je preostali iznos za kupnju Radija 101. Nakon jamcevine od 400.000 kuna, Thimme je samo dan nakon što je Trgovacki sud, odnosno Skupština vjerovnika odobrila stecajni plan Stojedinice - uplatio preostalih 5.700.000 kuna.

Thimme, koji se jedini javio na posljednji natjecaj za kupnju ovoga zagrebackog radija, mogao bi vrlo skoro postati vlasnik Stojedinice, ne bude li pritužbi tijekom žalbenog roka.

- Novac je uplacen, a nakon objave sudske odluke u Narodnim novinama krenut ce i 15-dnevni žalbeni rok, potvrdio je glavni urednik Radija 101 Željko Matic ne videci razloga da pritužbi bude

.- Nakon isteka roka, isplatile bi se place i doprinosi radnicima te 32 posto iznosa vjerovnicima prvoga reda, navodi Matic.

Na upit može li se promjenom vlasništva ocekivati i promjena programske sheme Stojedinice, koja je brendirana upravo intrigantnim politickim emisijama i satiricnim programom, Matic odgovara da ne vidi razloga da se Radio 101 znacajno mijenja i pretvara u radijske stanice kakve vec postoje.

- Vlasnik je potpisao koncepcijski ugovor prema kojemu se u postojecem program ne može mijenjati više od deset posto sadržaja bez odobrenja Vijeca za elektronicke medije, kazao je Matic. (S. S./NL)


Podijeli: Facebook Twiter