Radin na kampanju nije potrošio ništa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od svih financijskih izvještaja o izbornoj promidžbi vjerojatno je najlakše analizirati onaj što ga je predao Furio Radin, jedini kandidat za zastupnika talijanske nacionalne manjine. Naime, i u rubrici donacije i u rubrici troškovi upisao je iskljucivo - nule.

S obzirom na to da Radin nema protukandidata i da mu je za novi, šesti po redu mandat dovoljan i samo jedan glas, moglo bi se ocekivati da on uopce nije aktivan u predizbornoj kampanji, pa da zbog toga niti nema troškova. Ali, Radin istice da ipak ne sjedi skrštenih ruku.

- Izvještaj sam morao predati jer je to moja zakonska obveza, makar dosad stvarno nisam potrošio ni lipe. No, to ne znaci da ce tako ostati do kraja kampanje. Imam ja plakate i organiziram tribine tako da cu ipak imati odredene troškove, a podmirit cu ih sve odjednom, rekao nam je Radin.

Talijanski zastupnik nije mogao predvidjeti da ce se jedini u toj jedinici natjecati za Sabor pa je unaprijed narucio izradu plakata i zakupio oglasni prostor. Bila je to loša investicija, ali Radin kaže da ne žali zbog toga.

- Meni su ti plakati važni i zato što su tiskani na talijanskom pa je na taj nacin moj materinji jezik sada prisutan u javnoj komunikaciji. Moram respektirati svoje birace, neovisno o tome što sam jedini kandidat, moja je zadaca da im predstavim svoje stavove i politiku, naglašava Radin.

Vladinom odlukom svaki osvojeni saborski mandat vrijedi 180 tisuca kuna, tako da ce Radin sigurno nešto zaraditi u kampanji jer teško je vjerovati da ce za promidžbu potrošiti toliko novca.


Podijeli: Facebook Twiter