Radimiru Čačiću 8 mil. kn u nagodbi s državom

Tvrtka Coning Radimira Čačića u nagodbi s državom mogla bi dobiti 8 milijuna kuna (J. PREKALJ)
Tvrtka Coning Radimira Čačića u nagodbi s državom mogla bi dobiti 8 milijuna kuna (J. PREKALJ)

Vlada se želi nagoditi s tvrtkom Coninig Inženjering bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića kako bi izvan suda riješili spor oko potraživanja Coninga za obavljene radove na zgradi Ministarstva vanjskih poslova i ta bi tvrtka bivšeg potpredsjednika, kako neslužbeno doznajemo, mogla dobiti oko osam milijuna kuna.

Taj je iznos dvostruko manji od onoga što potražuje u sudskom sporu protiv države. Odluku o izvansudskoj nagodbi Vlada je donijela na zatvorenom dijelu sjednice, a u priopćenju ističu da je njezino Povjerenstvo za poticanje alternativnog i izvansudskog rješavanja sporova  predložilo izvansudsku nagodbu u sporu u kojem Coninig tuži državu, te da su nadležnom državnom odvjetništvu dali mišljenje da tu nagodbu i sklopi.

U priopćenju se ne navodi o kakvom je sporu riječ, ali neslužbeno doznajemo da se radi o slučaju obnove zgrade MVP-a, o čemu su država i Coninig sklopili ugovor još 2005. godine.

Pored osnovnoga, sklopljena su i dva dodatna ugovora. Prvi zbog povećanja opsega radova, a drugi jer je rok gradnje probijen za godinu dana, tako da je zgrada umjesto 2007. MVP-u predana tek 2009.  MVP je bio nezadovoljan izvedenim radovima, Coning je odbio popraviti posao, ali je od države potraživao dodatnih 17,5 milijuna kuna tvrdeći da mu svi poslovi nisu plaćeni.

S druge strane u MVP-u su još 2009. godine tvrdili da i oni imaju potraživanja prema Coningu od 11,5 milijuna kuna zbog nastale štete i probijanja rokova. 

U Vladi ne žele govoriti o detaljima nagodbe dok i Coning na nju ne pristane, ali najavljuju da će sve detalje objaviti ako do nagodbe dođe. Neslužbeno smo pak doznali da država Coningu umjesto 17,5 milijuna kuna koliko ta tvrtka potražuje, nudi oko osam milijuna kuna. (J. Marić/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter