Radimir Čačić na "godišnjem odmoru"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najpoznatiji valturski osuđenik, bivši potpredsjednik Vlade i bivši predsjednik HNS-a Radimir Čačić danas je navodno viđen u Puli. Čačić je u Valturi u tamošnjoj kaznionici otvorenog tipa na odsluženju zatvorske kazne zbog prometne nesreće koju je skrivio u Mađarskoj i u kojoj je bilo poginulih.

Naši izvori bliski Ministarstvu pravosuđa u Zagrebu tvrde da je Čačić danas navodno imao odobren posjet i izlaz u grad od 10 do 18 sati. Isti izvori nam potvrđuju da mu je odobreno još nekoliko izlazaka iz kaznionice u Valturi, i to već sutra u 6 sati sve do 26. prosinca u 18 sati. Naši neslužbeni izvori tvrde da će Čačić na "godišnji odmor" otići i 31. prosinca također u 6 sati, a u Valturu se mora vratiti najkasnije 3. siječnja u 18 sati.

No, to nije prvi put da se Čačiću omogućava povremeni odlazak iz kaznionice. Navodno je više puta odlazio za vikend kući, na jednodnevni izlaz do 18 sati. Naši izvori nam potvrđuju da je imao i nekoliko zanimljivih posjeta u Valturi.

Također doznajemo da je Čačića navodno posjećivao bivši saborski zastupnik SDP-a i bivši predsjednik Županijske skupštine, umirovljeni kapetan Anton Peruško. On ga je navodno nagovarao da se prihvati posla u pulskoj Lučkoj upravi, što je u konačnici Uprava za zatvorski sustav Ministarstva pravosuđa odbila. Tako Čačić nije dobio priliku svoje menadžerske sposobnosti pokazati radom u Lučkoj upravi, i to u sanaciji lukobrana i terminala za brodove na kružnim putovanjima.

Nažalost, nismo uspjeli doznati gdje je danas Čačić bio te tko mu je došao u posjet. Ako je uistinu dobio izlaz, pretpostavljamo da ga je iskoristio za ručak u nekoj dobroj istarskoj konobi. (C. B. GALIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter