Radijski prozor u svijet za studente

Studentice Matea Kelemenić, Alisa Tešić, Matea Glavinić i Ena Lešić
Studentice Matea Kelemenić, Alisa Tešić, Matea Glavinić i Ena Lešić

Na Radio Puli večeras kreće nova radioemisija koja će se baviti životom studenata, njihovim aktivnostima na studiju i izvan fakulteta, svime što je važno za djelovanje Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Inicijator projekta je Bruno Krajcar, v.d. glavnog urednika Radio Pule, ali autori emisije bit će sami studenti. "Radio X-icu", jer tako će se zvati, pripremat će i voditi studenti, uz mentorstvo njihovih profesora i djelatnika Radio Pule.

S Jasnom Zrinščak Šebelić studenti već prolaze fonetske vježbe. Iskusni radijski novinari Danijela Dorani i Elvis Mileta vodit će ih kroz novinarski dio posla, a proći će edukaciju i u tehničkom i glazbenom dijelu rada na radiju.

- Emisija je zamišljena da ide svakoga utorka od 20 do 22 sata. Bit će stalnih rubrika, sportska, glazbena i druge, razgovarat će se s profesorima, o svemu što je važno i što može biti zanimljivo studentima, sve do mogućnosti za zapošljavanje. U goste će biti pozivani izvrsni studenti, da imaju svoj radijski prozor u svijet, da se mogu predstaviti široj javnosti. Kako radio više nije samo radio, već i multimedija, emisije Radio Pule mogu se pratiti i skriningom, na web portalu u Slušaonici, a teme će se moći najavljivati putem Facebook stranice Radio Pule, najavljuje Bruno Krajcar.

Ovu ideju razrađuje otkad je imenovan glavnim urednikom Radio Pule, u čemu ga je zdušno podržala rukovoditeljica HRT Centra u Puli Kornelija Benazić. Ideja je odmah zainteresirala i Rektorat pulskog Sveučilišta. Od prvog dana u pripremama projekta surađuju rektor prof. dr. sc. Alfio Barbieri, prodekanica za financije prof. dr. sc. Lorena Mošnja-Škare te ravnatelj Studentskog centra Miodrag Čerina.

- Radio X-icom ne samo da ćemo dobiti novi kvalitetan medijski sadržaj i dati studentima priliku da se predstave, sebe i svoj život u Puli, već je to možda i prilika da se neki od njih pronađu u novinarskoj profesiji, možda i ostanu na Radio Puli ili se time nastave baviti po povratku u svoje sredine. U suradnji s profesoricom Irenom Mikulaca, koja im je i mentorica, proveli smo audiciju. Prijavilo se desetak studenata s različitih studija, neki dolaze i izvan Istre. Zasad smo izabrali njih pet-šest, a u planu je da pojedinu emisiju radi njih četvero, pa da se ekipe izmjenjuju, kaže Krajcar. (D. PALIBRK)


Podijeli: Facebook Twiter