Radi plesa potegnuli čak iz Kine, Japana, Afrike

(Arhiva)
(Arhiva)

Lipanj u Rovinju odavno je već u znaku plesa. Čitav protekli tjedan održavao se Summer sensual days, peto izdanje festivala senzualnih plesova, bachate, kizombe i zouka, koji je uvijek uvertira za Croatian summer salsa festival koji se otvara danas i traje do 4. srpnja.

Najbolji svjetski treneri

U sklopu "senzualnih dana" na različitim lokacijama po gradu održano je sedam večernjih partyja, a najbolji svjetski treneri odradili su više od 40 sati radionica. Lokacije su se nizale, od stare Tvornice duhana, otoka Katarine do gradskih trgova i ulica. Rovinjskim arhipelagom plovile su brodice na kojima su se održavali bachata i kizomba zabave za što su se pobrinuli brojni DJ-evi.

Rosemarie Miletić u ime organizatora, Salsa Adria Production, partnera turističke tvrtke Maistra i Turističke zajednice Rovinja, koji stoje iza ovog projekta, kaže da su festivalom ove godine oborili vlastite rekorde. "Na Summer sensual daysima sudjelovalo je više od tisuću plesača iz čitavog svijeta, bilo je domaćih, Europljana, potegnuli su do Rovinja iz Kine, Japana, s afričkog kontinenta", kaže Miletić te najavljuje Hrvatski ljetni salsa festival koji će ovog tjedna u Rovinj dovesti više od 60 svjetski poznatih instruktora karipskih plesova, 18 DJ-eva, 150 sati partija, dva velika koncerta, više od 3.000 plesača i 120 radionica.

Prvi dan festivala

Danas, prvog dana 12. izdanja Hrvatskog ljetnog salsa festivala, namijenjenog i početnicima i profesionalcima, od 14 do 19 sati održava se party na plaži Amarina, a u večernjim satima na glavnom gradskom trgu plesat će se pod otvorenim nebom. (P. BARIČEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter