Rađanje novoga dana uz pijanistu Jurija Dal Dana

Juri Dal Dan
Juri Dal Dan

Prekrasan, nesvakidašnji i vrlo sugestivan bit će sutrašnji koncert u sastavu tršćanskog ljeta (Trieste Estate) koji će se održati na lokaciji Molo Audace. U organizaciji ustanove Casa della Musica u noći s četvrtka na petak, preciznije, u petak 10. kolovoza u cik zore, u 4.50 sati, nastupit će poznati pijanist Juri Dal Dan.

Satnica je odabrana ciljano, jer toga se trenutka rađa novi dan, priroda se budi, a koncert će se akustičkoga gledišta poštivati rađanje novoga dana, poeziju toga trenutka, da se ne poremete ti tako intimni i posebni trenuci u kojima se priroda ponovo budi. Da sve bude u znaku prirodnih elemenata i specifičnosti samoga trenutka, na toj će relaciji biti zabranjeno prometovanja za sva vozila za čitavo vrijeme trajanja koncerta.

Juri Dal Dan je vrlo kvalitetan i nadareni pijanist, a učestalo sudjeluje i u multimedijalnim projektima u kojima daruje svoju glazbenu bravuroznost i ostalim umjetnostima - od kinematografije, do kazališta pa sve do književnosti. U posljednje vrijeme snima svoje izvedbe za ArteSuono, a ti su snimci poput pravih dragulja. Ujedno, sudjeluje na najboljim jazz festivalima u Italiji te na ostalim kulturnim manifestacijama, od kojih izdvajamo PordenoneLegge, Mittelfest, smotru nijemog filma u Pordenoneu, a sjajne rezultate postiže i na pijanističkim natječajima.

Tršćanska Casa della Musica ove je godine priredila sjajne i vrlo dobro posjećene programe, a ovogodišnje izdanje festivala TriesteLovesJazz, bilo je jedno od najposjećenijih i najkvalitetnijih manifestacija bogatog ljeta u tome gradu, gdje su se održavali razni programi visoke kvalitete.

Publika TriesteLovesJazz festivala ove je godine bila iznimno brojna, i, što je vrlo važno, pažljiva, a posebice je dobro prihvaćena nova lokacija manifestacije, Piazza Verdi, dakako uz dvorac sv. Justa, koji je već provjerena pozornica. Sudjelovalo je ukupno preko stotinu umjetnika na 16 koncerata, s vrlo važnim gostima, među kojima izdvajamo New York Voices, Gretchen Parlato, California Guitar Trio i druge. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter