Rad za opće dobro za smrt pješaka

(M. SARDELIN, arhiva)
(M. SARDELIN, arhiva)

Moreno Krasti (34) iz Petrovije nepravomoćno je osuđen na bujskom Općinskom sudu na kaznu zatvora od godinu dana, ali radom za opće dobro, u trajanju od 730 sati zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u svibnju 2007. godine kod Finide. Protiv njega je također određena sigurnosna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, a određeno mu je i plaćanja sudskih troškova u iznosu od oko 19 tisuća kuna. Na sudu se Krasti izjasnio da se ne smatra krivim.

Krasti je proglašen krivim jer je 12. svibnja 2007. oko 19 sati pod utjecajem 0,80 promila alkohola vozio brzinom od 65 km na sat i udario 60-godišnjeg Vinka Jozića iz Kršeta koji je započeo prelaziti kolnik.

U svoju obranu Krasti je izjavio da je toga dana nakon košenja trave popio dva velika piva te se automobilom uputio u Kanegru po suprugu. No, kad je prolazio kroz Finidu na udaljenosti od oko 400 metara je primijetio dvije osobe koje izlaze iz ugostiteljskog objekta Jolly te počinju prelaziti kolnik. On je usporio tako što je skinuo nogu s papučice gasa, pretpostavljajući da će obojica prijeći kolnik, a on će nastaviti svojim putem. No, jedan od njih je prešao na parkiralište, a Jozić se zaustavio na kolniku. Kada je bio udaljen od njega oko 150 metara Krasti je pretpostavio da ga Jozić namjerava propustiti, no nešto je tražio u džepu. Kada se vozilo približilo na oko metar i pol, Jozić je nastavio prelaziti kolnik, odnosno pojavio mu se ispred vozila. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter