Rad i disciplina su formula uspjeha

Cristina Golojka (N. O. R.)
Cristina Golojka (N. O. R.)

Mlađahna Rovinjka, Cristina Golojka, ponosna je dobitnica Rektorove nagrade pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile. Nagradu je osvojila, ili kako sama veli, izvojevala činjenicom što je proglašena najboljom studenticom Odjela za talijanski jezik i književnost, s prosjekom ocjena 5,0.

- Ma nema u tome ništa čudno, a ako već pitate reći ću vam svoju formulu uspjeha. Uz ono poznato rad i rad, dodala bih još malo discipline i nadasve dobru organizaciju posla i dana, izgovora s lakoćom i velikim osmjehom na licu Cristina, pa sve to skoro i zvuči baš onako da joj i povjeruješ. Jer, dok vrtim glavom, ona pojašnjava - "uz to, iznimno je važna i ljubav (interes) prema obavezama koje izvršavaš. U protivnom, ako toga nema i uspjeh će izostati ili biti djelomičan.

A po svemu sudeći ljubavi i interesa prema obavezama i poslu Cristina ima napretek. Visoko na listi njenih interesa, dakako uz fakultet i smjer koji je odabrala tu je i glazba, odnosno pisanje.

- Dobra knjiga i glazba su nešto bez čega ne mogu, a i samo mi se pisanje uvuklo pod kožu. Prava sam sretnica jer sam uspjela sve te tri strasti stopiti u jedno, konkretan posao u La voceu, i to na način da upravo pišem o onom što najbolje poznajem, tj. izviješća s koncerta i književnih večeri na stranicama kulture, objašnjava Cristina koja je završila osnovu i srednju glazbenu školu- smjer flauta, koju danas svira u rovinjskoj Limenoj glazbi.

Saznajemo kako joj je uz glazbu i knjigu, a omiljeni joj je talijanski pisac Pier Paolo Pasolini, čudesan svijet novinarstva, otvorio jedan mali oglas na faksu. U njemu su se tražili honorarni suradnici za La voce.

Što se tiče Rektorove nagrade, veli da joj je uistinu vrijedan podstrek, ali i obveza da što bolje i skorije pripremi diplomski rad na temu Poezija na rovinjskom dijalektu u drugoj polovici 20.stoljeća. Na pitanje gdje se vidi nakon diplome kaže da će zasigurno nastaviti istraživati tematike vezane za rovinjski dijalekt s lingvističkog aspekta, uživati u dobrim knjigama i kvalitetnoj glazbi, a, bude li malo sreće, opet i jednom o svemu tome i pisati. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter