Računala na dar za bolju pripremu učenika

Pula je najveći grad u Istri i trebala bi se priznati kao središte (N. LAZAREVIĆ)
Pula je najveći grad u Istri i trebala bi se priznati kao središte (N. LAZAREVIĆ)

Proteklog tjedna Tehničkoj školi Pula uručena je vrijedna donacija Područnog ureda za katastar Pula. Škola je od PUK-a dobila računala koja će zasigurno doprinijeti kvalitetnijoj nastavi. Donaciju je ravnateljici škole Sandri Balde uručio dr. sc Aldo Sošić, pročelnik Područnog ureda za katastar Pula, u ime ravnatelja Državne geodetske uprave Damijana Šanteka.

- Čast mi je i zadovoljstvo uručiti Tehničkoj školi Pula ova računala jer znam da će im to pomoći u njihovom radu. Moram napomenuti da je ovo samo početak i da će donacija biti još, rekao je Sošić.

Ovom je prilikom pozvao učenike, nastavnike i ravnateljicu da posjete PUK gdje će se upoznati s radom Geodetske uprave. Predložio je i da nekoliko puta godišnje djelatnici Geodetske uprave učenicima održe predavanja o novostima i događanjima u struci.

Ravnateljica Tehničke škole Pula dipl. ing. Sandra Balde zahvalila je na donaciji i dodala da su školi itekako potrebna računala kako bi se učenici mogli dobro pripremiti za svoja buduća zanimanja.

- U Tehničkoj školi Pula obrazujemo učenike u šest obrazovnih programa - arhitektonski tehničar, geodetski tehničar, tehničar za mehatroniku, računalni tehničar za strojarstvo, brodograđevni tehničar i elektrotehničar - i u svim ovim programima računala su sastavni dio nastave. Zato mi je posebno drago da je Područni ured za katastar Pula prepoznao naše probleme i donirao nam ova vrijedna računala da bi naše učenike što kvalitetnije osposobili za konkurentno tržište rada, rekla je ravnateljica Balde. (S. Z. T.) 


Podijeli: Facebook Twiter