Racunala i punkeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Noc muzeja u pulskom je Povijesnom muzeju obilježena izložbom "TI VIDIO - evolucija komunikacije kroz racunala" i povratnickim koncertom Fakofbolan. Na vrlo zanimljivoj izložbi entuzijasti iz rijeckog Muzeja starih racunala i informaticke tehnologije Peek&Poke pokazali su dio najvrednijih eksponata iz svoje kolekcije. Ovo im je prvo duže gostovanje van Rijeke, te ce se eksponati moci razgledati, ali i isprobati do kraja iduceg mjeseca.



Punkerski spektakularno Fakofbolan okoncali su svoj povratnicki koncert kojeg su u svom gradu održali nakon pet godina. Njihova je vjerna publiku unatoc kiši došla na Kaštel, a kada su pjevac Igor Šaponja, bubnjar Dejan Gotal, gitarist Tibor Mlac i basist Davor Uljanic opalili prve taktove veci se dio fanova bez oklijevanja iz natkrivenog prostora u sredini dvorišta približio pozornici.



Njihove su pjesme posvecene radnicima, navijacima, one govore protiv rata, protiv nasilja, o slobodi, o mržnji, ali najviše pricaju o Puli što su potvrdili i obradom "Pula ratuje" od Golih Jaja. Ovo je njihov "grad na obali", oni u njemu žive te o njemu pjevaju "dok pucaju glasnice". Nevjerojatno je koliko upozoravajuce zvuce njihovi stihovi poput "Ulicom se razlio prasak, odjekuje zvuk pucnjeva iz mraka, light show policijskih patrola, od svog sina nije sakrio pištolj tata" iz "Pepsi Nike generacije".


Podijeli: Facebook Twiter