Racunala Domu za djecu i mladež

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U pulskom Domu za odgoj djece i mladeži u utorak je bilo razloga za veselje: dosadašnju zbirku od pet rabljenih racunala upotpunila je 15 tisuca kuna vrijedna informaticka oprema - dva nova, izgledom vrlo atraktivna racunala te radni stolovi i stolice. Donacija je to splitske tvrtke Dubina inženjering koja se na ovaj nacin htjela odužiti dobrim poslovnim suradnjama na podrucju Pule i Pomera, odnosno s ACI marinama Pula i Pomer te ovdašnjim kooperantskim tvrtkama preko kojih su i doznali za ovaj dom.

"Mi smo ustanova koja nije navikla na donacije i veliku medijsku pozornost kad su u pitanju ovako lijepe stvari", kazala je ravnateljica doma Blaženka Butorac napomenuvši da veliku pozornost pridaju organizaciji slobodnog vremena korisnika, njih oko 30 koliko ih ovdje svakodnevno boravi, te da uskoro planiraju pokrenuti informaticku radionicu.

Menadžerica iz tvrtke donatora, Dijana Kozina, na dar je dobila sliku koju je izradila jedna od korisnica doma, ucenica Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna. "Razmišljali smo na koji bismo nacin mogli pomoci, a htjeli smo da to bude neka odgojno-obrazovna ustanova. Iz razgovora s Butorac shvatila sam da im je potrebna informaticka oprema i mislim da je ovo pun pogodak", kazala je Kozina.

Prema rijecima Butorac ovo je druga donacija domu otkad mu je ona na celu, od 2007. godine. Pocetkom ljeta pet rabljenih racunala poklonila im je Zajednica žena "Katarina Zrinski".


Podijeli: Facebook Twiter