Racici, dinje i metvica na salatu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U danima ljetnih vrucina ovo jednostavna i ukusna salata osvježit ce svako nepce. Možete ju poslužiti kao predjelo, ali i kao glavno jelo za rucak ili veceru. Ukoliko volite pikantnije, racice možete kratko prepržiti na malo maslinova ulja.

Sastojci:
1 dinja, 450 g racica, 1 žlica ulja, 1 žlica jabucnog octa, 2 žlice vrhnja, listovi metvice, sol i papar.

Priprema:
Dinju prepoloviti, odstraniti sjemenke, zatim malom žlicom za pravljenje kuglica izdubiti meso dinje. Staviti kuglice, zajedno sa sokom u posudu pa dodati racice i poklopljeno staviti u hladnjak.

U drugu posudu dodati žlicu ulja, jabucni ocat, dvije žlice kiselog vrhnja, posoliti i malo popapriti i sve dobro izmiješati.

Stavite posudu u hladnjak i izvadite kuglice dinje i racice koje možete rasporediti u nekoliko posudica i ukrasite sve listicima metvice. Prilikom posluživanja, prelijte sve s ohladenim umakom koji ste pripremili.


Podijeli: Facebook Twiter