Račan: Radman za glavnog ravnatelja HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik SDP-a i član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Ivan Račan potvrdio je večeras da će na sutrašnjoj sjednici tog odbora Goran Radman biti predložen za novog glavnog ravnatelja HRT-a.

"Prijedlog Gorana Radmana za novog glavnog ravnatelja HRT-a rezultat je konzultacija među parlamentarnim klubovima", napisao je Račan na svom facebook profilu večer uoči sjednice tog odbora koji odlučuje o kandidatu i daje konačan prijedlog Saboru.

Račan je ocijenio kako su se nakon predstavljanja svih kandidata za ravnatelja na odboru jasno izdvojila dva kandidata: Goran Radman i Domagoj Novokmet – što je predstavljalo težak izbor između dva kvalitetna rješenja.

Dodao je da je Novokmet "ukupno bio možda čak i bolji u predstavljanju, svježiji i dinamičniji te da je posebno briljirao na aktualnim temama i problemima HRT-a, što je i razumljivo s obzirom da je v.d. ravntatelja."

"Goran Radman bio je bolji u predstavljanju programu rada za dalje, s jasnim sadržajnim i terminskim planovima za reorganizaciju i restrukturiranje, što je također razumljivo s obzirom na njegovo iskustvo u upravljanju", napisao je Račan.

Objasnio je kako je u konačnici među članovima odbora iz SDP-a prevladalo opredjeljenje za Radmana zbog njegovog iskustva. „Ono se pokazalo presudnim za preuzimanje odgovornosti za HRT koji se nalazi u teškim financijskim problemima, unutar kojih treba rješavati i ostale probleme kao što su programski, kadrovski, tehnički i infrastrukturalni", stoji u Račanovoj objavi na facebooku.

Glavnog ravnatelja HRT-a na prijedlog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije imenuje na mandat od pet godina Hrvatski sabor većinom glasova svih zastupnika. Odbor je prošloga tjedna obavio razgovor sa svih osam kanidata - Duškom Radićem, Domagojem Novokmetom, Sašom Runjićem, Goranom Radmanom, Goranom Krmpotićem, Mariom Kraljevićem, Zoranom Kalinićem i Zlatanom Avarom. Oni su svoje programe jučer i javno predstavili na sučeljavanju u Novinarskom domu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter