Rabobank prestaje sponzorirati biciklizam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nizozemska banka Rabobank danas je objavila da prekida sponzorstvo ženskog i muškog profesionalnog biciklizma na kraju godine. Odluku je potaknulo izvješće koje je prošli tjedan podnijela Američka antidopinška agencija (USADA).

USADA je objavila izvješće u kojem navodi da je sedmerostruki pobjednik Tour de Francea Lance Armstrong igrao važnu ulogu u najsofisticiranijem programu dopingiranja ikada viđenom u povijesti sporta.

"Nismo više uvjereni da je međunarodni profesionalni svijet biciklizma pošten i čist sport. Također nismo uvjereni ni da će se to promijeniti u skoroj budućnosti", objavio je Rabobank u svom priopćenju.

Banka je počela sponzorirati biciklizam prije 17 godina: "biciklizam je lijep sport kojeg vole milijuni Nizozemaca", izjavio je član izvršnog odbora Radobanka Bert Bruggink, dodajući da je zbog toga odluka o prekidu sponzorstva bila "bolna, ali neizbježna".

To je ujedno najveći sponzor nizozemskog profesionalnog biciklizma sa sponzorskim ugovorima vrijednim 15 milijuna eura godišnje. Biciklistilčka momčad Rabobanka sudjelovala je na svakom Tour de Franceu od 1984. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter