Rabačka ulja predstavljena u zagrebačkom concept-storeu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tvrtka Olea B.B. iz Rapca predstavila je nedavno svoja maslinova ulja s brendom Oleum viride Belić u zagrebačkom concept-storeu Bella Forma. Ovaj zagrebački dućan već desetak godina priređuje atraktivne promocije sa željom da kupcima ponudi malene čari ugodnoga života. Nagrađivana maslinova ulja iz Rapca predstavljena su uz jela koja je pripremio chef zagrebačkog restorana Noel, Goran Kočiš.

"Potvrda kvalitete naših ulja, osim na prestižnim natjecanjima, stiže nam i od vrhunskih chefova koji su prepoznali naša ulja i koji ih na poseban način sljubljuju s hranom, a mjesto na policama Bella Forme za nas je još jedna potvrda naše kvalitete", istaknula je Bosiljka Belić, vlasnica Olee B.B., otvarajući promociju, dok je vlasnica Bella Forme, Zdenka Gec, naglasila kako rabačka ulja "u Bella Formi imaju posebno mjesto". Posjetitelji promocije upoznati su da je ulje Oleum viride Belić od sorte vodnjanska crnica nedavno osvojilo 97 bodova na cijenjom natjecanju Flos Olei u Italiji, a uz monosortna ulja ove tvrtke upoznati su i s njenim novim proizvodom, višesortnom miješanom Selekcijom Belić. To je ulje, ispričala je Bosiljka Belić, nastalo kao idealna kombinacija sorata leccino, vodnjanska crnica, frantoio, istarska bjelica, buža i pendolino, a karakterizira ga veličanstvena zelena boja, miris i okus na plod masline, te snažne sortne karakteristike.

U gastronomskom dijelu promocije, chef Goran Kočiš poslužio je mousse i ikru od pastrve u rižinom hrskavcu sljubljene s uljem Selekcija Belić; čips od kima i tatarski biftek sljubili su se s uljem od sorte rosulja, a nagrađena vodnjanska crnica upotpunila je tataki tunu s avokadom. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter