Rabac: Vozaču pozlilo, BMW udarao u sve pred sobom

Jako oštećeni njemački BMW
Jako oštećeni njemački BMW

Teška prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena a dvije lakše dogodila se danas oko 11 sati na cesti koja vodi iz Gornjeg Rapca prema moru. 

Prema neslužbenim podacima, do nesreće je došlo kad je 77-godišnjem vozaču BMW-a njemačkih registarskih oznaka, inače starom rabačkom gostu, pozlilo dok je vozio u smjeru mora te je izgubio nadzor nad vozilom.

Na spoju s Plominskom ulicom oborio je moped kojim je upravljao H. M. (36) iz Rapca. Mopedista je zajedno s mopedom nastavio gurati do raskrižja s Plominskom, gdje je mopedist udario u bor s desne strane, a motor se odbio na suprotnu stranu ceste i zapalio se. Mopedist H. M. je u drvo udario glavom s koje mu je prethodno pala kaciga. Hitno je odvezen u bolnicu u Pulu i nije u životnoj opasnosti. Moped je do dolaska vatrogasaca u potpunosti izgorio.

BMW je bez kontrole nastavio put nizbrdo i na raskrižju s Ulicom slobode udario u BMW čeških registracijskih oznaka, koji je na suprotnom traku čekao priliku za skretanje ulijevo. Potom je odnio rampu i jedan od metalnih stupića uz cestu. Nakon što je udarao u sve pred sobom duž oko 400 metara ceste BMW se zaustavio kada se već uništenim prednjim krajem vozila zario u šljunak ispod terase recepcije. 

Češkim BMW-om, koji je odbačen petnaestak metara unatrag, upravljala je vozačica. Ona je po dolasku Hitne pomoći bez vidljivih težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu.

Njemački vozač prošao je s ogrebotinama, a zbrinut je u labinskom Domu zdravlja. 

Ulica slobode najprometnija je rabačka ulica, a dio ceste iz Gornjeg Rapca nakon križanja s njom vrvi od pješaka, pa je prava sreća u nesreći što nema više ozlijeđenih i još više materijalne štete. (Napisao i snimio R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter