Rabac: Počeli radovi vrijedni pola milijarde kuna


Današnjim svečanim otvorenjem gradilišta u Rapcu započeli su opsežni radovi rekonstrukcije i gradnje dvaju novih luksuznih ljetovališta u sklopu Valamarove investicije vrijedne pola milijarde kuna - Family Life Bellevue Resort 4* i Valamar Girandella Resort 4*.

Riječ je o do sad najvećoj investiciji Valamar Riviere koja će destinaciju Rabac repozicionirati u vodeću odmorišnu destinaciju visoke kategorije, a njome će se omogućiti i otvorenje više od 300 novih radnih mjesta.

U dosadašnjoj strukturi smještajnih jedinica prevladavala je razina 2 i 3 zvjezdice, te manji broj onih s 4 zvjezdice. Valamar Riviera će u Rapcu od iduće sezone podići njihovu kategorizaciju na 4 zvjezdice, te u manjem obimu na 5 zvjezdica, uz usmjerenje na goste više platežne moći. Strateški partner Valamar Riviere TUI planira u obnovljeni kompleks iduće godine dovesti 80 tisuća gostiju.

- Ovaj investicijski projekt osigurat će značajno povećanje bazenskih površina, sa sadašnjih 400 četvornih metara na 3.000 četvornih metara, čime će se uz obogaćenje sadržaja i podizanje kvalitete usluge, osigurati i rasterećenje plaža, koje će i nadalje biti otvorene svim građanima i posjetiteljima. Cjelokupna okolna infrastruktura temeljito  će se urediti pa će plaže dobiti nove tuševe, svlačionice i uređene prilaze u more, a posebna pažnja posvetit će se uređenju hortikulture i okolnih šetnica i biciklističkih staza`, poručila je danas prilikom predstavljanja projekta Deana Stipanović, voditeljica korporativnih poslova u Valamar Rivieri.

Spomenula je da će posebnu vrijednost za sve građane i posjetitelje imati uređenje novih 150 metara  staze kojom će se povezati dva dijela sadašnje šetnice uz more pored današnjeg Girandella restorana.

Današnjem predstavljanju projekta novinarima, prethodila je tribina održana 7. listopada u Gradskoj knjižnici, u organizaciji Grada Labina. Sudionici tribine najveće zadovoljstvo izrazili su zbog činjenice da će plaže i popratni sadržaji biti otvoreni svima te da je posebna briga u okviru ovog projekta usmjerena zaštiti okoliša i očuvanju prirodnih ljepota Rapca.

- Ovo je izrazito važna investicija za cijelu Labinštinu jer donosi dugoročan i održivi rast cijeloj lokalnoj zajednici. Uz otvaranje ovako velikog broja novih radnih mjesta te činjenicu da Rabac postaje vrhunska destinacija za goste više platežne moći, ova investicija potaknut će i širi gospodarski razvoj ovog dijela Istre. Također, naši će građani i svi posjetitelji imati priliku uživati u još uređenijim plažama, šetnicama, sportsko-rekreativnim i ugostiteljskim sadržajima. Drago mi je što je do sad najveća investicija Valamar Riviere usmjerena upravo u destinaciju Rabac koja to svakako zaslužuje, istaknuo je labinski gradonačelnik Demetlika.

Dodao je kako si je lokalna uprava davno postavila za cilj repozicioniranje turističke ponude u dugogodišnji plan te ga veseli da je Valamar Riviera to prepoznala i usmjerila obnovu u tom pravcu.

- Broj smještajnih jedinica ostat će isti, odnosno sa 730 povećat će 770 jedinica, no značajno se obogaćuje ponuda kao i sadržaji koji će se nuditi gostima, zaključno je poručio Demetlika.

Podržava dodatno zapošljavanje koje će uslijediti u nadolazećoj sezoni, kao i zapošljavanje, među ostalim, i lokalne građevinske operative, za vrijeme trajanja radova.

Sandi Sinožić, direktor operacija destinacije Rabac u Valamar Rivieri poručio je da će ovaj veliki investicijski projekt označiti novu eru u turističkom razvoju destinacije Rabac.

- Posebno bih istaknuo važnost naše strateške suradnje s TUI Grupom, jednim od najvećih svjetskih turoperatora u suradnji s kojim otvaramo prvi TUI Family life brend u Hrvatskoj. Ovo partnerstvo osigurat će nam dolazak avio gostiju iz Skandinavije i Velike Britanije, a to ujedno znači i rasterećenje prometnih gužvi u Rapcu. Ujedno, Valamar Girandella Resort 4* svojom visokom kvalitetom ponude osigurat će dolazak gostiju više platežne moći svih generacija jer smo u okviru ove investicije predvidjeli bogate sadržaje za obitelji, ali i za Adults only goste, naglasio je Sinožić.

Dodao je na posljetku kako je započeta investicija veliki zalogaj za destinaciju Rabac, no veseli ga realizacija, posebice iz razloga što otvara dodatni prostor za napredovanje i širenje znanja kadrova u Valamar Rivieri.

"Moram spomenuti da su svi menadžeri u Rapcu proizašli iz naše baze te su ulaganjem u sebe i doškolovanjem došli do pozicije na kojoj su danas".

Završetak radova na dva luksuzna ljetovališta kao i na okolnoj infrastrukturi koja će se temeljito urediti, planiran je za početak turističke sezone 2017. godine. Dio radova planiran je i za 2018. godinu te će Valamar Girandella Resort nakon kompletne obnove moći primiti goste u 399 smještajnih jedinica. (Ivana AHMIČEVIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter