Rabac: Pet zvjezdica za novu Istru i Fortunu

Polaganje kamena temeljca za izgradnju nove Istre i Fortune
Polaganje kamena temeljca za izgradnju nove Istre i Fortune

Naš projekt donosi nova mjerila za turizam Labina i regije, poručio je Helmut Wiesmeyer, direktor tvrtke Istra Fortuna, položivši kamen temeljac za kompleks 45 luksuznih apartmana te sedam penthouse-stanova u Rapcu.

Turistički adut istočne Istre dobit će prvi objekt s pet zvjezdica: austrijski investitor arhitektonski moderno osmišljeno stambeno-poslovno zdanje podignut će na mjestu nekadašnjih hotela Istra i Fortuna.

Kompleks će zadržati stara imena, a raspolagat će podzemnom garažom, spa-wellness centrom te najsuvremenijom tehnološkom opremom zgrada za A+ energetsku klasu.

Prije desetak dana započela je gradnja Istre koja će prve goste primiti već u kolovozu iduće godine. Prve lopate za Fortunu past će u siječnju, a očekuje se da bi ta zgrada bila završena sredinom 2015. Investicija je teška 125 milijuna kuna, pri čemu je 30 milijuna koštala kupnja derutnih hotela nekadašnjeg HP Rapca na javnom natječaju prije pet godina.

Na upit novinara o bojazni da je projekt usmjeren više prodaji apartmana nego iznajmljivanju, što bi značilo da će dobar dio godine zjapiti prazni te neće uroditi otvaranjem radnih mjesta, direktor Wiesmeyer odgovara:

- Čuo sam za takve strahove. Ovakav koncept luksuznih apartmana s osiguranim punim servisom, od cateringa do pranja rublja te ostalih pratećih usluga nužnih za komforan godišnji odmor, poznat nam je iz Amerike i južne Francuske, no u Hrvatskoj još ne postoji.

Apartmani će biti korišteni isključivo u turističku svrhu. Nudimo ih investitorima, no naša će tvrtka upravljati njima i iznajmljivati ih. To je model refinanciranja koji treba turizmu.

Wiesmeyer je napomenuo da tvrtka Istra Fortuna sa sjedištem u Vrećarima u općini Sv. Nedelja već par godina zapošljava nekolicinu djelatnika, dok će u rabačkim objektima angažirati još 15 radnika.

Glavni izvođač u projektu "Istra Fortuna" je čakovečko poduzeće Međimurje graditeljstvo, a projektanti su labinski arhitekt Slavko Batelić i tvrtka Ingal. (Napisao i snimio I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter