Rabac: Nije bor šparuga, da naraste preko noći!

Dobrodošli u Rabac! (I. RADIĆ)
Dobrodošli u Rabac! (I. RADIĆ)

Dionica županijske prometnice Labin - Rabac, od mosta ispod zaselka Principi do ulaska u turističko naselje, ovog tjedna neće biti zatvarana za sav promet u vremenu od 9 do 15 sati zbog radova, kako su prvotno najavili izvođači iz Županijske uprave za ceste i Hrvatskih šuma.

Vozila će se, zbog sječe stabala uz kolnik, u to vrijeme ipak propuštati naizmjenično. Takav režim potrajat će najkasnije do petka, doznali smo od cestara.

Razlog promjeni regulacije leži u neprimjerenim zaobilaznim pravcima preko Gornjeg Rapca i Ripende, gdje su nerazvrstane ceste preuske, k tome i dotrajale. Ondje je, naime, već u petak, prvog dana zabrane prometa glavnom cestom, nastao kolaps.

Blokada kojoj je kumovao građevinski kamion u Gornjem Rapcu potrajala je gotovo sat vremena. Pod pritiskom negodovanja građana i turističkih djelatnika, koji su dočekali prve goste pred Uskrs, izvođači su smekšali prvotno zamišljen režim.

Jučer prijepodne na zavojitoj cesti Labin - Rabac nije bilo većih gužvi. U koloni se čekalo do deset minuta, koliko revnim radnicima Šumarije treba da sruše i s ceste uklone visoke borove koji su postali opasni za sigurnost sudionika u prometu. Nekim je nestrpljivim vozačima i to bilo predugo pa su se okretali i ipak pošli "po šumama i gorama" Ripende.

- To je trebalo odavno napraviti. Imali su vremena cijelu zimu, nije bor šparuga da naraste preko noći. Ali, mi valjda čekamo sezonu da pokažemo strancima kako puno delamo. Time se, međutim, šteti turizmu. Svi znaju, pa i oni u Gradu, kada kreću organizirane grupe autobusera. To su sedmodnevni aranžmani s definiranom satnicom izleta, ne mogu se sad oni prilagođavati ovakvim neočekivanim prometnim zastojima, požalio nam se Kristian Roviš, autobusni prijevoznik iz Kršana. (I. RADIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter