Rabac: Čehinja preminula nakon ronjenja

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

Šezdesettrogodišnja češka državljanka preminula je u petak poslijepodne na plaži turističkog naselja Girandela u Rapcu kraj Labina netom nakon ronjenja, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Ronilačka tura s bocama na kisik, u organizaciji lokalnog ronilačkog centra čiji vlasnik je bio i voditelj grupe, počela je nakon pripreme na obali u 12.30 sati. Po završetku prve ronilačke etape, voditelj i troje ronilaca počeli su izron s dubine od 37 metara, nakon postupka dekompresije izronili su do dubine od pet metara i tad se od skupine odvojila stradala češka državljanka te se samostalno uputila prema plaži, dok je grupa nastavila s drugom etapom ronjenja. 

Kad su izašli iz mora, ronioci su na obali zatekli češku državljanku u kritičnom stanju i odmah počeli postupak reanimacije do dolaska djelatnika labinske Hitne medicinske pomoći, koji su nastavili s reanimacijom, no nije bilo pomoći.

Uvidom u dokumentaciju ronilačkoga centra u okviru očevidnoga postupka utvrđeno je da nema nepravilnosti, a službenici Kriminalističke policije Labin nastavljaju očevid. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter