Rabac: Bujice zemlje zažutile more

Neobično more ispod bivše Lanterne (Marko FRANKOVIĆ)
Neobično more ispod bivše Lanterne (Marko FRANKOVIĆ)

Nevrijeme praćeno obilnom kišom ostavilo je jučer jedinstveni pečat u Rapcu - more obojeno u smeđe ispred plaže Lanterna. Za mnoge zbunjujuću sliku stvorila je bujicom nošena zemlja iz okoliša svježe rekonstruiranog hotela Sanfior, nekadašnje Lanterne, smještenog tik ponad tog dijela žala, potvrdio nam je čitatelj Marko Franković, koji ondje iznajmljuje ležaljke pa je mobitelom ovjekovječio prizor.

Franković je fotografije objavio na Facebooku, što je odmah potaknulo nagađanja o tome da su se izlile fekalije uz plažu na kojoj se vijori plava zastava, kao potvrda čistoće mora.

- Prijatelji nisu mogli vjerovati da slike nisam fotošopirao. Ne čudi me jer takvo što u Rapcu još nisam vidio. Žao mi je što nisam snimao dok se zemlja u potocima slijevala niz šetnicu i plažu u more. Slično se događa kod svake jake kiše, no ovaj put bilo je ekstremno, ispričao nam je Franković, napomenuvši da je more "vratilo" svoju modrinu već za sat vremena, čim je kiša jenjala.

Napominje da se za jačih oborina razloka i stazica do plaže, nastanu rupe od 30-ak centimetara, koje zbog sigurnosti kupača promptno pokrpa koncesionar plaže. "Dosad se ništa nije poduzelo, trebao bi se konačno riješiti taj problem", upozorava.

Veća količina zemlje tijekom nevremena završila je na dužem dijelu šetnice koju su djelatnici labinskog komunalca jučer ujutro očistili. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter